Trinitatis Kirkegård

 
Trinitatis Kirkegård rummer om nogen historiens blodige vingesus. To store krigergrave præger kirkegården, der også rummer mange smukke mindre gravsteder.
Kirkegårdens mange store træer er plantet over en lang årrække. Der er flere forskellige arter, der tilsammen giver et både smukt og varieret indtryk.
Kvarteret ånder fred i hverdagen. Der er ingen støjende industri og kun begrænset trafik på de tilstødende gader.

Kirkegården er Fredericias ældste og fra byens grundlæggelse i 1650.

Indretning

Kirkegården er delt op af en nordsydgående hovedakse og tre østvest gående tværakser. Kirken ligger midt for hovedaksen og bryder den nordligste tværakse, der har retning mod kirkens to gavle.

Hovedstierne er med granitchaussébelægning, og øvrige stier er med perlesten.

Kirkegården fremtræder i dag helt reguleret med hovedgangene gående i retningen nord-syd. På en gammel tegning fra midten af 1800-tallet ses det, at kirkegården på dette tidspunkt var alt andet end reguleret.

Krigergravene

Kirkegården rummer to krigergrave. I Dragongraven, der findes i kirkegårdens sydøstlige hjørne, ligger 500 jyske dragoner, som ifølge traditionen kæmpede og faldt på kirkegården ved svenskernes storm på byen den 24. oktober 1657. I Kæmpegraven, der ligger langs Kongensgade, er begravet 458 danske soldater, som faldt i Treårskrigen, primært ved udfaldet den 6. juli 1849

Praktiske oplysninger
Kongensgade 39B, 7000 Fredericia
Kirkegårdens areal: 18.600 m2
  

 

 

 
 
 
 
Trinitatis Kirke
Til forsiden af Fredericia KirkegårdeSitemap - Oversigt over alle siderUdskriv
Webdesign | CMS