Pjedsted Kirkegård  

 

Der er en lethed over Pjedsted Kirkegård, der med sine sirligt holdte gravsteder fremstår både indbydende og fornem. Dens beliggenhed højt over landskabet fanger øjet, når man kommer til anlægget. De mange opstammede vækster skaber et fint udtryk og giver mange muligheder for fine kig hen over gravstederne.

Markante gravsteder

De gravsteder, der knytter sig til sognets gamle gårde, er beliggende i sigtelinjen fra gården til kirken. Fra gården kigger man altså hen over gravstedet, før øjet fanger kirkebygningen. Det er ganske anseelige gravsteder med op til ti gravpladser i ét gravsted. Ved flagstangen ligger fire store liggesten, som sikkert er taget ud af kirken, efter at man i 1805 ophørte med at begrave folk under kirkegulvet.

Indretning

Hovedadgangen til kirken er belagt med chaussésten. Øvrige stier har perlestensbelægning. Store træer af kastanjer og ask kranser kirkegårdens sydside. Mod nord og vest står en mere spredt bestand af fortrinsvis ahorn. Kirkegården har mange opstammede stedsegrønne buske og træer fortrinsvis thujaer og cypresser.

Praktiske oplysninger:

Pjedsted Kirkevej 12, Pjedsted, 7000 Fredericia

Kirkegårdens areal: 5.980 m2

 
Pjedsted Kirkegård
Til forsiden af Fredericia KirkegårdeSitemap - Oversigt over alle siderUdskriv
Webdesign | CMS