Fredericia Kirkegårde

Kirkegårdene i Fredericia Provsti er vidt forskellige. Ni af de elleve kirkegårde samarbejder gennem Fredericia Kirkegårded om den daglige drift. Det er kirkegårdene Assistens, Bredstrup, Christians, Egeskov, Hannerup, Herslev, Pjedsted, Sct. Michaelis og Trinitatis


De ældste kirkegårde er 7-800 år gamle og den seneste anlagt inde for de seneste 50 år. Nogle er anlagt efter særlige mønstre og skabeloner, andre er gradvist taget i brug og derfor ikke planlagt nøjere. Nogle har mange store monumenter, andre er mere afdæmpede i det samlede udtryk. Nogle ligger midt i det moderne travle liv, andre er mere afsides beliggende. Forskelligheden er således stor og indbyder hver især til at blive iagttaget og værdsat.

Museerne i Fredericia Kommune har stået for udgivelsen ”Kirkegårdene i Fredericia Provst”. Vi vil gerne sige udgiverne tak, fordi vi i forbindelse med opdateringen af Fredericia Kirkegårdes hjemmeside har fået tilladelse til at bringe fotos og tekst i uddrag.
I hæftet (78 sider) findes beskrivelser af bygninger, omgivelser, indretning, beplantning og markante gravsteder for samtlige kirkegårde i Fredericia kommune. Hæftet kan vederlagsfrit rekvireres fra bl.a. Fredericia Kirkegårde.
 
Fredericia Kirkegårde
Til forsiden af Fredericia KirkegårdeSitemap - Oversigt over alle siderUdskriv
Webdesign | CMS