Herslev Kirkegård


Der er en særegen harmoni og ro over Herslev Kirkegård, der omslutter den middelalderlige kirke. Her er man virkelig i sognets midte; mellem store, gamle slægter, nedarvede traditioner og dog: I umiddelbar nærhed af kirke og kirkegård udfolder det moderne liv sig.

Kirken, der ligger centralt på grunden, stammer fra romansk tid. Der er intet tårn, men en klokkestabel på en bronzealdergravhøj i kirkegårdens nordvesthjørne.


Det har aldrig været nødvendigt at udvide kirkegården, så den har måske haft sin nuværende udstrækning altid. Der er en stærk kobling mellem hedensk tid og kristen tid ved gravhøjens tilstedeværelse på kirkegården.

Indretning

Kirkegården er af usynlige linjer delt op i fire afdelinger. I området nord for kirken ligger Follerupborgerne begravet. Mod sydøst Tolstrupborgerne. Mod syd foran kirken ligger borgerne fra Højrup og mod vest Herslevborgerne.


Kirkegårdens disponering minder om den selvgroede landsby med krumme gader. Forhåbentlig bliver det aldrig nødvendigt at foretage en omfattende regulering af gravstederne, for kirkegårdens indretning har tydelige kvaliteter og kulturhistoriske værdier

Praktiske oplysninger

Herslev Kirkevej 2, 7000 Fredericia
Kirkegårdens areal: 7.500 m2

Herslev Kirkes hjemmeside

   

 
 
 
Herslev Kirke
Til forsiden af Fredericia KirkegårdeSitemap - Oversigt over alle siderUdskriv
Webdesign | CMS